dissabte, 7 de juny del 2008

DELS GORGS BLAUS A CAN XEI










L'orografia del terme de Monistrol de Calders es caracteritza per una alternança de rieres i serrats. Les principals rieres que travessen Monistrol són la Golarda o de Marfà (que rep les aigües de la riera de l'Om), la riera de Sant Joan i la riera de la Roca, també anomenada de l'Om. La riera de Sant Joan i la riera de l'Om conflueixen a l'indret on és emplaçat el nucli del poble. Una mica més avall s'hi ajunten les aigües de la riera Golarda i neix el riu Caders.
La combinació de rieres amb bancs de roca d'unes dimensions notables ha donat lloc a paratges força espectaculars com els Gorgs Blaus 475 mts. N 41º 46.438 E 2º 01.589, al pas de la riera Golarda. Aquí una peça immensa de conglomerat blavós forma un gorg profund, modelat pel curs de l'aigua amb formes capricioses.
Seguint el GR-3 en direcció E. trobarem la masia de Can Xei 528 mts. N 41º 46.741 E 2º 03.023, i més endavant la de la Datzira. Per arrivar a aquesta última, será necessari fer l'últim tram a peu, doncs està restringit el pas a vehicles motoritzats a partir del punt N 41º 46.906 E 2º 03.605

1 comentari:

antoniomora.verges@blogger.com ha dit...

Hola Joan;

Coneixes la història tràgica de la Datzira ?.

Crec que està també coneixercatalunya.bogspot.com

Segur però a www.relatsencatala.com

Ets un artista !!!!